Nasze menu
Przekąski zimne:
1) Tatar z łososia norweskiego, podany na carpaccio z zielonego ogórka ze świeżą papryką i czerwoną cebulką
2) „Morski przysmak”- homar podany w całości na kruchych sałatach z dodatkiem dwóch sosów
3) Szczypce kraba królewskiego podane na sałatach
4) Carpaccio z pstrąga serwowane na aromatyzowanej oliwie z oliwek z kaparami i czarnymi oliwkami
5) Filety śledziowe marynowane w sześciu odsłonach podawane z chrupiącym pieczywem:
- po bałkańsku w sosie słodko-kwaśnym
- tradycyjne z cebulką, aromatyzowane octem winnym
- po katalońsku z ziołami, gorczycą i czosnkiem
- z dodatkiem żurawiny
- po żydowsku z koperkiem i ogórkiem kiszonym
- z suszonymi pomidorami, aromatyzowane ziołami
6) Kruche babeczki z plastrami wędzonego łososia podane z sosem miodowo-musztardowo-chrzanowym.
7) Kruche sałaty z grillowaną piersią kurczaka
8) Wędzone ryby z naszej wędzarni podane z chrupiącym pieczywem:
- Halibut
- Pstrąg
- Węgorz
Przekąski gorące:
1) Kalmary po prowansalsku, złociste krążki kalmarów, podane na ratatuj warzywnym z nutką ziół prowansalskich
2) Krewetka admiralska smażona, krewetka zanurzona w słodko‑kwaśnym sosie, podana z chrupiącym pieczywem
3) Krewetki kapitańskie smażone z czosnkiem i ostrą papryczką chilly w towarzystwie sosu maślanego podane na bukiecie sałat
4) Aromatyczne krewetki w pomarańczach podane na bukiecie sałat
5) Małże alla marinara podane w sosie pomidorowym lub śmietanowo-winnym
Dla smakosza:
6) Francuski przysmak, żabie udka smażone z czosnkiem i ostrą papryczką, podane z sosem chily i chrupiącym pieczywem
7) Ślimaki zapiekane i podane z masełkiem czosnkowym i porcją chrupiącego pieczywa.
Zupy:
1) Ucha- tradycyjna rosyjska zupa rybna podana z makaronem ryżowym
2) Tajska zupa rybna, z owocami morza podana z makaronem ryżowym
3) Zupa rybna z chily, pikantna
4) Soljanka zupa z ryb wędzonych
5) Zupa rybna „kapitańska” z pomidorami i oregano
6) Żurek po „gręzowsku” podawany z białą kiełbaską i ciemnym pieczywem
7) Zupa borowikowa
Dania główne rybne:
1) Pstrąg teriyaki pieczony, serwowany z sałatką wiosenną i frytkami ziemniaczanymi
2) Pstrąg z rusztu podany z frytkami ziemniaczanymi, warzywami grillowanymi i masełkiem czosnkowym
3) Pstrąg z patelni z frytkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty kiszonej
4) Stek z rekina grillowany serwowany na pomidorowym ryżu z sałatką wiosenną
5) Halibut pieczony podany z fasolką szparagową, frytkami ziemniaczanymi i masełkiem czosnkowym
6) Makrela atlantycka pieczona, podana z frytkami ziemniaczanymi, surówką z czerwonej kapusty i masełkiem czosnkowym
7) Filet z dorsza pieczony serwowany z bazyliowym ryżem, brokułami i sosem krewetkowym
8) Stek z łososia pieczony podany w sosie z zielonego pieprzu z ryżem i brokułami z wody
9) Filet z sandacza pieczony serwowany z fasolką szparagową, podany z dufinkami ziemniaczanymi i sosem rakowym
10) Filet z jesiotra pieczony z sosem kaparowym, frytkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną
11) Pieczony karmazyn w świeżych ziołach podany z opiekanymi ziemniakami i sałatką z białej kapusty
12) Filet z pstrąga pieczony, marynowany z suszonymi pomidorami i kaparami, podany z ziemniakami opiekanymi oraz torcikiem z cukinii i suszonych pomidorów
13) Dorada grillowana ze świeżymi ziołami, podana z talarkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną
14) Labrax grillowany ze świeżymi ziołami, podana z talarkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną
15) Kalmary po sycylijsku w sosie pomidorowym z ziołami, podane z ryżem bazyliowym i sałatką wiosenną
Dania główne mięsne:
1) Pieczona golonka, serwowana z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną, chrzanem i musztardą
2) Tradycyjny kotlet schabowy podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi
3) Złociste żeberka wieprzowe, pieczone w miodzie serwowane na kapuście zesmażanej z ziemniakami opiekanymi
4) Pierś kaczki grillowana, serwowana na modrej kapuście z włoskimi kopytkami gnocchi w towarzystwie sosu pomarańczowego
5) Grillowana polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami z sosem borowikowym, serwowana z ziemniakami z wody i sałatką wiosenną
6) Aromatyczne kawałki kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z grzybami mun i pędami bambusa, podane na ryżu z surówką z kapusty kiszonej
Dania główne jarskie:
1) Włoskie kopytka gnocchi ze szpinakiem i borowikami zatopione w aksamitnym sosie śmietanowym
2) Złociście rumienione pierogi z kapustą i grzybami polane przypieczoną cebulką
Dania dla dzieci:
1) Rybki z ferajny, smażone kotleciki rybne z frytkami i gotowaną marchewką
2) Nugetsy z kurczaka, smażone, podane z frytkami i gotowaną marchewką
Desery:
1) Smażony ananas serwowany z sezamkiem i lodami waniliowymi
2) Sernik z białej czekolady, podany z sosem truskawkowym
3) Puchar lodowy, lody w trzech smakach z owocami i sosem owocowym
4) Zapiekany mus jabłkowy z lodami