NAJLEPSZA RYBA W OKOLICY
STWORZONA DLA TWOJEJ KULINARNEJ PRZYJEMNOŚCI
od 2013

Nasze menu

Przekąski zimne:

1)      Tatar z łososia norweskiego, podany na carpaccio z zielonego ogórka ze świeżą papryką i czerwoną cebulką

2)      „Morski przysmak”- homar podany w całości na kruchych sałatach z dodatkiem dwóch sosów

3)      Szczypce kraba królewskiego podane na sałatach

4)      Carpaccio z pstrąga serwowane na aromatyzowanej oliwie z oliwek z kaparami i czarnymi oliwkami

5)      Filety śledziowe marynowane w sześciu odsłonach podawane z chrupiącym pieczywem:

  • po bałkańsku w sosie słodko-kwaśnym
  • tradycyjne z cebulką, aromatyzowane octem winnym
  • po katalońsku z ziołami, gorczycą i czosnkiem
  • z dodatkiem żurawiny
  • po żydowsku z koperkiem i ogórkiem kiszonym
  • z suszonymi pomidorami, aromatyzowane ziołami

6)      Kruche babeczki z plastrami wędzonego łososia podane z sosem miodowo-musztardowo-chrzanowym.

7)      Kruche sałaty z grillowaną piersią kurczaka

8)      Wędzone ryby z naszej wędzarni podane z chrupiącym pieczywem:

  • Halibut
  • Pstrąg
  • Węgorz

Przekąski gorące:

 

1)      Kalmary po prowansalsku, złociste krążki kalmarów, podane na ratatuj warzywnym z nutką ziół prowansalskich

2)      Krewetka admiralska smażona, krewetka zanurzona w słodko‑kwaśnym sosie, podana z chrupiącym pieczywem

3)      Krewetki kapitańskie smażone z czosnkiem i ostrą papryczką chilly w towarzystwie sosu maślanego podane na bukiecie sałat

4)      Aromatyczne krewetki w pomarańczach podane na bukiecie sałat

5)      Małże alla marinara podane w sosie pomidorowym lub śmietanowo-winnym

Dla smakosza:

6)      Francuski przysmak, żabie udka smażone z czosnkiem i ostrą papryczką, podane z sosem chily i chrupiącym pieczywem

7)      Ślimaki zapiekane i podane z masełkiem czosnkowym i porcją chrupiącego pieczywa.


Zupy:

1)      Ucha- tradycyjna rosyjska zupa rybna podana z makaronem ryżowym

2)      Tajska zupa rybna, z owocami morza podana z makaronem ryżowym

3)      Zupa rybna z chily, pikantna

4)      Soljanka zupa z ryb wędzonych

5)      Zupa rybna „kapitańska” z pomidorami i oregano

6)      Żurek po „gręzowsku” podawany z białą kiełbaską i ciemnym pieczywem

7)      Zupa borowikowa

 


Dania główne rybne:

1)      Pstrąg teriyaki pieczony, serwowany z sałatką wiosenną i frytkami ziemniaczanymi

2)      Pstrąg z rusztu podany z frytkami ziemniaczanymi, warzywami grillowanymi i masełkiem czosnkowym

3)      Pstrąg z patelni z frytkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty kiszonej

4)      Stek z rekina grillowany serwowany na pomidorowym ryżu z sałatką wiosenną

5)      Halibut pieczony podany z fasolką szparagową, frytkami ziemniaczanymi i masełkiem czosnkowym

6)      Makrela atlantycka pieczona, podana z frytkami ziemniaczanymi, surówką z czerwonej kapusty i masełkiem czosnkowym

7)      Filet z dorsza pieczony serwowany z bazyliowym ryżem, brokułami i sosem krewetkowym

8)      Stek z łososia pieczony podany w sosie z zielonego pieprzu z ryżem i brokułami z wody

9)      Filet z sandacza pieczony serwowany z fasolką szparagową, podany z dufinkami ziemniaczanymi i sosem rakowym

10)  Filet z jesiotra pieczony z sosem kaparowym, frytkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną

11)  Pieczony karmazyn w świeżych ziołach podany z opiekanymi ziemniakami i sałatką z białej kapusty

12)  Filet z pstrąga pieczony, marynowany z suszonymi pomidorami i kaparami, podany z ziemniakami opiekanymi oraz torcikiem z cukinii i suszonych pomidorów

13)  Dorada grillowana ze świeżymi ziołami, podana z talarkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną

14)  Labrax grillowany ze świeżymi ziołami, podana z talarkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną

15)  Kalmary po sycylijsku w sosie pomidorowym z ziołami, podane z ryżem bazyliowym i sałatką wiosenną


Dania główne mięsne:

1)      Pieczona golonka, serwowana z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną, chrzanem i musztardą

2)      Tradycyjny kotlet schabowy podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi

3)      Złociste żeberka wieprzowe, pieczone w miodzie serwowane na kapuście zesmażanej z ziemniakami opiekanymi

4)      Pierś kaczki grillowana, serwowana na modrej kapuście z włoskimi kopytkami gnocchi w towarzystwie sosu pomarańczowego

5)      Grillowana polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami z sosem borowikowym, serwowana z ziemniakami z wody i sałatką wiosenną

6)      Aromatyczne kawałki kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z grzybami mun i pędami bambusa, podane na ryżu z surówką z kapusty kiszonej

 


Dania główne jarskie:

1)      Włoskie kopytka gnocchi ze szpinakiem i borowikami zatopione w aksamitnym sosie śmietanowym

2)      Złociście rumienione pierogi z kapustą i grzybami polane przypieczoną cebulką


Dania dla dzieci:

1)      Rybki z ferajny, smażone kotleciki rybne z frytkami i gotowaną marchewką

2)      Nugetsy z kurczaka, smażone, podane z frytkami i gotowaną marchewką


Desery:

1)      Smażony ananas serwowany z sezamkiem i lodami waniliowymi

2)      Sernik z białej czekolady, podany z sosem truskawkowym

3)      Puchar lodowy, lody w trzech smakach z owocami i sosem owocowym

4)      Zapiekany mus jabłkowy z lodami